Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγωτό καραμέλα

- Καλά μαμά... το καλύτερο παγωτό που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου!!! Από όλες τις γέψεις!!! (Δήμητρα ετών 6)



Υλικά:
1 κουτί Morfat ή Ermol (φυτική σαντιγύ στο τενεκεδάκι)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένα από την προηγούμενη μέρα ώστε να έχουν κρυώσει τελείως (οδηγίες στη συνέχεια)
1 κουτί γάλα εβαπορέ στο ψυγείο από την προηγούμενη να είναι κρύο.
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια.
1-2 κουτ. σούπας ουίσκι ή ρούμι. Το ποτό του πάει πολύ, ειδικά το ουίσκι. Μην βάλετε πολύ γιατί εμποδίζει το παγωτό να πήξει.

Εκτέλεση:
Καραμέλωμα του ζαχαρούχου από την προηγούμενη μέρα: βάζουμε σε κατσαρόλα τα κουτιά όπως είναι σφραγισμένα. Από κάτω τους βάζουμε κάτι που να τα εμποδίζει να εφάπτονται στον πάτο της κατσαρόλας. Π.χ. το σχαράκι από το γκαζάκι, το στρογγυλό με τις τρύπες από το μύλο του πουρέ, ή μερικά πιρουνάκια. Τα σιγοβράζουμε για 2:30 ώρες, προσθέτοντας καυτό νερό κατά διαστήματα ώστε να είναι πάντα σκεπασμένα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πρίν τα ανοίξουμε για να μην πεταχτεί παντού. Το γάλα θα έχει γίνει καραμέλα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη Morfat να αφρατύνει και να φουσκώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ένα ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το εβαπορέ, τη βανίλια και το ουίσκι και χτυπάμε  άλλα 5 λεπτά.

Βάζουμε να παγώσει, και όταν έχει αρχίσει να παγώνει γύρω γύρω ξαναχτυπάμε και ξαναβάζουμε να παγώσει. Όταν ξαναρχίσει να πήζει, ανακατεύουμε και το δεύτερο ζαχαρούχο, αλλά ελαφρά με το κουτάλι, ώστε να μην ενσωματωθεί τελείως, αλλά να παραμείνει εμφανής η καραμέλα μέσα στην κρέμα. Επιτέλους το αφήνουμε ήσυχο να παγώσει τελείως.

Απολαμβάνουμε!

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΕΠΗ είπε…
ειναι απιστευτο μπραβο ειναιαυτο που εψαχνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μπισκότα λαδιού με πορτοκάλι: τα cookies α λα ελληνικά

American cookies, chocolate chip cookies, ότι μπορείτε να φανταστείτε σε cookie το έχω δοκιμάσει για τη Δήμητρα. Με κάθε νέα συνταγή που δοκιμάζω ενθουσιάζομαι! Άλλη έχει μαύρη ζάχαρη - από τα αγαπημένα μου συστατικά. Άλλη φυστικοβούτυρο, άλλη σταφίδες, άλλη καρύδι ή φουντούκι, άλλη βούτυρο γάλακτος... Και κάθε φορά η Δήμητρα με προσγειώνει απότομα! Δεν της αρέσουν - δεν τα τρώει - τέλος! Και -όπως πάντα- κατά τύχη, έρχεται η μεγάλη ανακάλυψη και η ανατροπή όλων των δεδομένων. Με ότι υλικά υπήρχαν πρόχειρα στο σπίτι, μαστόρεψα μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι μπισκοτάκια, που έγιναν ανάρπαστα! Τα έψηνα την ώρα που η Δήμητρα ήταν στο μπάνιο, και με το που βγήκε βρεγμένη και τυλιγμένη με την πετσέτα, δοκίμασε το πρώτο, ζεστό ακόμα από το ταψί. Αυτό ήταν! Έρωτας με την πρώτη ματιά! Όπως είναι φυσικό η συνταγή καταγράφηκε όσο είχα φρέσκες τις αναλογίες, και θα εκτελείται σε μόνιμη βάση για πρωινό, κολατσιό κ.τ.λ. Μπισκότα λαδιού με πορτοκάλι. Υλικά: 3 κούπες γεμάτες ως επάνω αλεύρι για όλε